Gemakkelijk een after-movie maken met GoPro Quik:

Heb jij tijdens je vakantie, het sporten of met een dagje uit gefilmd met je GoPro action cam? Met de app GoPro Quik kun je heel eenvoudig de videoclips samenvoegen tot één video die je met iedereen kunt delen. Quik is gratis en beschikbaar als mobiele app voor Android én IOS, maar er is ook een desktop versie te downloaden.

Wat kun je met de app?

Selecteer eenvoudig de stukjes video die je wilt gebruiken, voeg een intro titel er aan toe , knip stukjes uit je opnames, veranderd de volgorde of geef een clip een effect mee met behulp van filters. Je kunt zelfs een overlay met je snelheid of hoogte toevoegen. Wil je er muziek bij? Kies een liedje uit, druk op de knop en…, Quik monteert de stukjes razendsnel tot één geheel op de beat die je hebt uitgekozen. Daarna sla je de video op en deel je ´m met wie je wilt, waar je ook bent!

Stap voor stap een video maken

 • Druk rechtsonder op de blauwe knop met het plusje
 • Selecteer de foto’s en videofragmenten die je wilt gebruiken en tik rechts
 • Voeg een tekst-intro toe voor je video of sla deze tekst over
 • Je krijgt nu meteen te zien hoe het er uit ziet als de fragmenten die je hebt geselecteerd, achter elkaar gemonteerd worden
 • Als je de video leuk vind, kun je hem meteen opslaan en delen door rechtsonder op de grote, blauwe knop te drukken. In de knop zie je een icoontje met een pijltje naar beneden staan.

Stap voor stap je video bewerken

 • Wil je liever zelf eerst aanpassingen maken? Je begint met het bewerken door direct een special effect uit de balk er onder te kiezen en dat toe te passen op het stukje video waar je bij zit.
 • Onder de balk zie je drie icoontjes staan, het icoontje links is voor het oproepen van het menu met special effects. De middelste is voor het toevoegen van muziek en het icoontje rechts is voor het bepalen van instellingen zoals de duur van het fragment, de beeldverhouding, het tijdstip waarop de muziek begint of het toevoegen filters, tekst of een outro stukje.
 • Door in het midden van je scherm op een videofragment of een foto te tikken, ga je terug naar het hoofdoverzicht. Van daaruit kun je andere bewerkingen op het geselecteerde fragment toepassen, of juist een ander fragment of een foto selecteren om daar bewerkingen op toe te passen.
 • Vanuit het hoofdmenu kun je een tekst aan het fragment toevoegen, het fragment inkorten, dupliceren of in tweeën splitsen, spelen met de snelheid of het stukje verwijderen.
 • Onderaan zie je een balk met alle foto’s en fragmenten die je vooraf hebt geselecteerd. Selecteer een thumbnail, houdt deze ‘vast’ en sleep ‘m naar links of rechts om de positie in de video veranderen.
 • Klaar met het bewerken van je video? Tik dan op een fragment en tik daarna op de grote, blauwe knop rechtsonder. In de knop zie je een icoontje met een pijltje naar beneden staan.
 • Kies uit “Delen”, “Opslaan zonder delen” of “Bestand verzenden”. Klaar!

Gebruiksvriendelijk

De Quik app voor je smartphone werkt soepel en is heel gebruiksvriendelijk. Je hoeft geen moeilijke menu’s door om te begrijpen wat de mogelijkheden zijn en de icoontjes zijn duidelijk. Dit maakt het leuk om met de app te werken en snel een gave video te maken die meteen te delen is met vrienden en familie!

Bepaal het formaat

Wil je een ‘gewone’ video maken? Of ga je liever voor een vierkant of staand formaat? Door het video formaat op “Vierkant” of “Portret” te zetten, kun je het gemonteerde eindresultaat rechtstreeks vanuit Quik beeldvullend delen op platformen zoals Facebook, Instagram en Snapchat.

Maak korte opnames

Houdt er tijdens het filmen rekening mee dat je een video op je telefoon gaat maken, dus film niet te lang! Quik werkt het beste met een combinatie van korte videoclips en individuele foto´s. QuikStories ondersteunt bovendien het maken van timelapse video´s.

Up to date blijven

Om te profiteren van de nieuwste functies, is het belangrijk dat de firmware van je GoPro action cam actueel is. De firmware van je camera is eenvoudig te updaten met behulp van de Gopro app. Ook is het belangrijk om de nieuwste versie van de Quik app of de software te gebruiken.

Bekijk het Filmpje hieronder:

Druk op de play-knop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *